04 – 06 marzo
Festa da Arribada (Baiona, Pontevedra)
Do 4 ao 6 de marzo as rúas de Baiona volven á Idade Media na que xa denominaron a primeira Arribada da era Covid-19.
Con cambios sobre edicións anteriores para adaptarse á nova situación sanitaria pero coa mesma alegría de sempre. Este ano, con gran novidade, estrea mascota: o boi Xulián.
Postos de artesanía, gastronomía, actuacións, pasaruas e a representación teatral da chegada da Pinta ao porto da vila.
Como outros anos habilitaranse barcos de liña desde Vigo, Cangas e Panxón.
Tedes toda a información aquí: https://www.baiona.gal/arribada-baiona-2022/
04 – 06 marzo (18:00)
Festa do Queixo de Arzúa (Arzúa, A Coruña)
Esta celebración de máis de trinta e cinco anos de historia (1976), converteuse nun dos eventos gastronómicos máis importantes de Galicia. O queixo de Arzúa, elaborado co método tradicional e amparado baixo a marca de Produto Galego de Calidade, conta coa súa propia Denominación de Orixe “Arzúa-Ulloa”.
Esta festa caracterízase por enxalzar actividades tradicionais como a gandería e a elaboración do queixo, mediante expresións artísticas e lúdicas de vangarda. O programa componse de concertos de música con grandes artistas, xornadas de teatro, concursos e actividades para nenos, como o taller de elaboración de queixo.
En concreto, son xornadas destinadas a dar a coñecer e gozar deste queixo artesanal. Así, a Asociación de Hostaleiros de Arzúa e a Denominación de Orixe “Arzúa-Ulloa”, participan na organización dun concurso de tapas e petiscos nos locais do municipio de venres a sábado.
http://www.festadoqueixo.org/programacion/
05 marzo (12:00)
Festa do Caldo Galego de Mourente (Mourente, Pontevedra)
Tras 27 anos ininterrompidos, esta festa gastronómica está organizada pola asociación de veciños O Castro, na parroquia de Mourente, en Pontevedra.
Durante esta Festa do Caldo Gallego, a xente aproxímase ás carpas onde se serve o caldo nunha cunca serigrafiada e pódese repetir de forma gratuíta. Así mesmo, todos os peregrinos acreditados do Camiño de Santiago que pasen por esta celebración, serán benvidos e convidados a unha cunca de caldo.
Ao mediodía realízase a lectura do pregón e o desfile de confrarías gastronómicas invitadas. Tamén haberá actuacións musicais de grupos folclóricos de Galicia e Portugal, ademais da visita ao monumento do caldo. Degusta un bo caldo galego mentres gozas da música tradicional.
06 marzo (12:00)
Fiesta de la Filloa (Lestedo, A Coruña)
O domingo 6 de marzo Lestedo volverá encherse do aroma das súas famosas filloas. Esta famosa sobremesa de entroido é o protagonista indiscutible da festa, elaboradas a base de fariña, auga, ovos e sal, desde hai uns anos cocíñase nunha orixinal máquina, inventada polo pasteleiro local, da que saen unha media de 1.500 filloas cada hora, sen perda de textura nin de sabor.
A XXXIX Festa da Filloa de Lestedo comezará ás 10.00 horas co aceso da máquina fiolleira e continuará cunha Mostra Fotográfica “39 Anos Filloando”, e a actuación dos grupos musicais AA.CC. Mestre M. Gacio. Ás 12.00 horas terá lugar a parranda de Entroido e ás 12.30 horas dará comezo o Gran Desfile dos Xenerais do Ulla. Este ano o encargado do pregón é Xosé M. Lobato que dará paso ao comezo da degustación.
A festa continuará a cargo da orquestra Finisterre e Olympus.