GAÑA ENTRADAS PARA A CELEBRACIÓN DO X ANIVERSARIO DO GRUPO NOVE EN MADRID

 

A Sociedade de Imaxe e Promoción Turística de Galicia, Turgalicia, ofrece 50 invitacións para participar gratuitamente no showcooking que o colectivo de cociñeiros galegos Grupo Nove, entre os que se atopan oito estrelas Michelin, celebrará o día 19 de novembro entre as 19.30 e as 22.30 horas no restaurante Teatriz de Madrid (R/ Hermosilla, número 15) con motivo da celebración do seu X aniversario.

Para poder obter estas invitacións a interesada ou o interesado terá que enviar un e-mail ao enderezo de correo electrónico cir.turgalicia@xunta.es, tendo como prazo ata as 10.00 horas do día 13 de novembro de 2012. Neste mail indicará o seu nome, apelidos e un número de teléfono que servirá para confirmar a súa asistencia ao evento. No asunto do e-mail deberá incluír ademais o seguinte texto: Promoción Grupo 9.

1.-A través dun mesmo e-mail poderase solicitar a asistencia para unha ou para dúas persoas como máximo, nese caso haberán de aportarse dous nomes completos das dúas persoas que asistirán ao showcooking, cun teléfono de contacto para ambas ou dous teléfonos, un para contactar con cada unha delas si considérase oportuno.

2.-Esta promoción terminarase á hora e na data indicadas anteriormente ou, no seu caso, unha vez completadas as 50 invitacións dispoñibles ao longo do período que dura a promoción.

3.-As invitacións outorgaranse por rigorosa orde de recepción dos e-mails e, unha vez pechada a promoción, a organización confirmará a asistencia dos interesados vía teléfono. No caso de que a agraciada ou agraciado cunha invitación ao evento rexeite a asistencia na fase de confirmación, esta trasladarase ao primeiro solicitante que quedase fóra da promoción logo de cubrir o cupo de solicitudes nun primeiro momento.

4.-Os datos aportados para esta promoción, utilizaranse exclusivamente para confirmar a asistencia ao evento, contactar cos agraciados e incorporalos á lista de asistentes ao acto.

5.-De acordo coa Lei Orgánica 15/1999, do 13 de decembro de Protección de Datos de Carácter Persoal, informámoslles de que os seus datos quedarán incorporados a un ficheiro temporal cuxo responsable é Turgalicia ante o Rexistro Xeral da Axencia Española de Protección de Datos coa finalidade de participación na promoción “Promoción Grupo Nove”. Entendemos igualmente que nos presta o seu consentimento para a cesión destes datos, sempre que a cesión vaia dirixida ao cumprimento de devandita finalidade. Finalmente informarlles que poderán exercer os seus dereitos de acceso, rectificación, cancelación ou oposición ao tratamento dos seus datos remitindo a súa solicitude a Turgalicia no seguinte enderezo: Turgalicia. Estrada Santiago – Noia KM.3, S/N. CP:15896 – A Coruña, ou ben a través de correo electrónico á seguinte dirección: lopdturga@xunta.es . A finalidade deste ficheiro é xestionar a participación na presente promoción.

6.-No caso de que o participante fose menor de idade, precisará o consentimento dos seus pais, titores ou representantes legais tanto para participar como, no seu caso, gozar do premio detallado nas presentes bases.

7.-Turgalicia non se fai responsable da veracidade dos datos facilitados polos participantes. Por conseguinte, si os datos facilitados non son correctos ou teñen erros, Turgalicia non se fai responsable de non poder contactar cos posibles gañadores para comunicarlles o resultado ou, para xestionar con eles a entrega do premio.

8.-O premio baixo ningún concepto poderá ser canxeado polo seu importe económico.

9.-Turgalicia designará o persoal encargado de levar a cabo o control da promoción.

10.-A participación nesta promoción implica a aceptación das presentes bases.

11.-Non poderán participar nela os empregados de Turgalicia, da Secretaría Xeral para ou Turismo e os seus entes adscritos, os empregados da axencia de publicidade ou de promociones, colaboradores que participen nesta promoción ou na impresión de compoñentes da mesma, nin os seus familiares en primeiro grao de consanguinidade.

 

• BREVE AVANCE DO ACTO DO DÍA 19 DE NOVEMBRO

O acto que se vai a realizar en Madrid, organizado polo Grupo Nove, e que conta coa colaboración da Secretaría Xeral para ou Turismo da Xunta de Galicia, consistirá nunha xornada na tarde-noite do próximo día 19 de novembro, en forma de sesións de cociña en vivo e en directo nas que participarán os 22 cocineros do Grupo Nove preparando diversas tapas, incluíndo unha selección de deseños culinarios que responden á filosofía do Grupo.

A idea é desenvolver esta actividade como unha acción promocional do Grupo, e en xeral, da cociña de Galicia en Madrid, mercado emerxente prioritario de visitantes cara á nosa comunidade, sería xa que logo unha acción en orixe para reforzar a presenza da marca Galicia e dun dos seus maiores potenciais, a gastronomía.

O formato elixido é o dun showcooking que pretende ser unha festa de exaltación da cociña de autor, da gastronomía e dos produtos galegos, nun ambiente distendido e lúdico.

O evento está concibido para dar cabida a ao redor de 300 persoas e ao mesmo invitarase a profesionais da cociña, a representantes do resto de Asociacións ou Grupos Gastronómicos de Galicia e do resto do Estado, así como autoridades e personalidades do ámbito empresarial, concretamente o vinculado coa gastronomía e a alimentación, pero tamén cultural, político, social e institucional de Galicia. Ao mesmo tempo, terán especial presenza os medios de comunicación especializados e xeneralistas, os prescritores, blogueiros e plataformas de difusión relacionadas coa gastronomía galega en calquera das súas facetas, para que o acto teña unha difusión masiva.

O espazo no que se desenvolverá é Teatriz, un antigo teatro de seis plantas reformado nos anos 80 por Philippe Starck, revolucionando o interiorismo con leste o seu primeiro traballo en España. O diseñador español máis internacional, Javier Mariscal, foi o creador da imaxe corporativa e Arnold Chan ideou os escenarios coa luz como único instrumento. O resultado é un espazo de referencia en Madrid.

GRUPO NOVE

 

 CANDO, COMO, ONDE E POR QUE NACE

A Asociación Nove, Grupo Gastronómico, nace en Santiago de Compostela no ano 2003, promovida por un grupo de cociñeiros galegos, e ten como fins a defensa e promoción dunha concepción moderna e contemporánea da cociña galega, desde o respecto ás súas orixes. A Asociación realizará para iso todo tipo de actividades promocionais, divulgativas e formativas que permitan contribuír ao cumprimento dos fins da Asociación.

CANTOS COCIÑEIROS S FUNDARON O GRUPO NOVE

Foi fundado *incialmente por 9 *cocineros, de aí o nome do Grupo.

CANTOS COCIÑEIROS INTEGRAN O GRUPO NOVE AGORA MESMO

22 cociñeirose 17 restaurantes, a saber:

Roberto Filgueira & Iñaqui Bretal “Restaurante *Eirado dá Leña” (*Pontevedra)

Alberto G. Prelcic “Restaurante Silabario” (Tui. Pontevedra)

Gonzalo Rei “Restaurante O Mercadito” (Santiago de Compostela)

Héctor López “Restaurante España” (Lugo)

Javier Olleros “Restaurante Culler de Pau” (O Grove. Pontevedra)

Eduardo Pardo “Restaurante Domus” (A Coruña)

Rafael Centeno Moyer “Restaurante *Maruja Limón” (Vigo. Pontevedra)

Manuel García “Restaurante Ou Retiro da Costiña” (Sta. Comba. A Coruña)

Antonio Botana “Restaurante Pandemonium” (Cambados. Pontevedra)

Yayo Daporta “Restaurante Yayo Daporta” (Cambados. Pontevedra)

Miguel Anxo Campos “Restaurante A Gabeira” (Ferrol. A Coruña)

Xosé T. Cannas “Restaurante Pepe Vieira” (Poio. Pontevedra)

Xoán Crujeiras & Beatriz Sotelo “Restaurante A Estación” (Cambre. A Coruña)

Javier González “Restaurante A Rexidora” (Barbadás. Ourense)

Pepe Solla “Restaurante Solla” (Poio. Pontevedra)

Marcelo Tejedor & Iván Domínguez “Restaurante Casa Marcelo” (Santiago de Compostela)

Álvaro Villasante Armas “Restaurante “Paprica” (Lugo)

Pablo Romeu

Javier Rodríguez  “Taky”

QUE REQUISITOS HAI QUE CUMPRIR PARA FORMAR PARTE DESTA ASOCIACIÓN

O esencial para pertencer ao Grupo Nove é compartir a mesma filosofía culinaria: cociña elaborada con produtos de calidade, de sempre ou con materias primas novas, pero con sabores sorprendentes que amplían os horizontes cara a novas posibilidades. Segundo consta  nos seus estatutos, poderán pertencer á Asociación aquelas persoas con capacidade de obrar, vinculadas ao mundo da gastronomía e a restauración, que teñan interese no desenvolvemento dos fins da Asociación, moi en especial as novas promesas da cociña que atoparán no Grupo apoio e potenciación.

A Asociación está integrada por cociñeiros galegos que queren potenciar a gastronomía de Galicia dentro e fóra da comunidade. Unha cociña de autor, de vangarda, pero con raíces, que respecta a tradición, pero que evoluciona sen complexos. Cociña de fusión que utiliza novas técnicas, receitas e formas de facer innovadoras. Cociña creativa.

 CANTAS ESTRELAS MICHELÍN HAI

Hai 8 Estrelas Michelín:

Casa Marcelo (Marcelo Tejedor& Iván Domínguez)

Ou Retiro da Costiña (Manuel García)

A Estación (Xoán Crujeiras & Beatriz Sotelo)

Yayo Daporta (Yayo Daporta)

Casa Solla (Pepe Solla)

Pepe Vieira (Xosé T. Cannas)

Maruja Limón (Rafael Centeno)

Restaurante Silabario (Alberto G. Prelcic)

 QUE ACTOS SE DESENVOLVERON ULTIMAMENTE

 – Showcooking na Cidade da Cultura de Galicia

Coincidindo coa presentación da nova peza de comunicación baixo o lema “*ove ataca de novo” na que os cociñeiros convértense en axentes 007 e pretenden reivindicar a modernidade e vixencia da cociña galega que explora novos camiños sen renunciar á  súa identidade e raíces e coa que os membros de Nove tratarán de achegar os sabores máis auténticos de Galicia cunha imaxe renovada, con guiños cinematográficos e con grande sentido do humor, unha das características máis salientables das campañas desenvolvidas polo Grupo.

No evento gastronómico, os chefs do Grupo Nove, cociñaron “en vivo” 18 tapas, entre as que se atopaba unha coidada selección das creacións máis aplaudidas polos gastrónomos, así como novos deseños culinarios que responden á filosofía do Grupo de innovar respectando a tradición e os produtos da terra.

– Gastronovena en Santiago de Compostela

Tralo éxito obtido en ocasións anteriores, os integrantes do Grupo Nove, coincidindo co Fórum Gastronómico en Santiago de Compostela, organizaron a Gastronovena, unha experiencia inesquecible: cociñeiros do Grupo Nove presentaron as súas creacións en 8 establecementos da cidade, achegando a alta cociña a todos os cidadáns e visitantes e a prezos sorprendentes: por só 2 € os santiagueses e visitantes gozaron da cociña de vangarda, en locais de gran tradición en Santiago: A Casa do Medio, A Moa, Central, A Bodeguilla de San Roque, A Flor, Negreira ‘O Pataca’, O Afiador e Porta Faxeira.

 

 

 

Deixar una contestación

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *